22 augusti 2012

en ny dörr och en isolerad farstukvist


farstukvist
farstukvist

Jag har låtit tillverka en ny ytterdörr på ett snickeri. Den gamla dörren var skev och oisolerad och därför blev det tillverkat en kopia. Men....den nya ytterdörren i trä krånglar. Förra vintern gick den inte att öppna, eftersom den svällde upp pga fukten.  Problemet togs itu med nu i sommar.

Jag har strukit dörren med guldockra linoljefärg för att den ska bli mättad. Sockeln har lackats med rejält båtlack. Farstukvistens tak läggs om och farstuns väggar isoleras för att slippa kallras. 

När taket lyftes visade det sig att isolering saknades. Vi  isolerade med linull och passade på att byggde ut taket en liten bit. Isoleringen hittades på Ekologiska Byggvaruhuset i Trosa. 
Hängrännor har satts upp för att avleda regnvattnet. Tyvärr blev de vita istället för svarta pga en kommunikationsmiss med en hantverkare. Man kan inte nog vara tydlig.  Kanske kan de målas svarta så småningom. Marken närmast dörren har sänkts en bit.

Det ska bli skönt att slippa bli blöt av regn och snöslask när kylan kommer och man letar efter nycklar och längtar efter att komma in i värmen.  Om dörren går att öppna vill säga.